6 Aralık 2013 Cuma

İlk Göz Ağrım...Eteğim...

Kısa süre önce http://www.kendindik.com/ İrem hanımın sitesini takip etmeye başladım.Tam da dediği gibi oldu.Dikiş aşkı aşıladı bana da :) Daha sonra takibe aldığım diğer sevgili blog yazarlarının dikiş dikme ile ilgili yazılarını okudum. İlk iş olarak annemin dikiş makinesine el koymakla işe başladım. Birkaç tane eşofman altı vardı paça boyları ayarlanacaktı.Anneme uzun süredir dil döküyordum paçaları yapması için. Hiiççç niyeti yoktu dikmeye.
Birden cahil cesareti geldi bana. Oturdum dikiş makinesinin başına ve ayarladım paçaları bi çırpıda...Anneme artık yalvarmak yok....Elime iğne iplik almamıştım o güne kadar ama dikiş makinesi kullanabilmiştim.
Artık kim tutar beni...Baktım bende dikiş becerisi var Annemle h.sonu dışarı çıktığımız bir gün Bursa Kumaşı ziyaret ettik. Kaliteli kumaşlara kaydı  gözüm ama onları dikebilecek tecrübem yoktu. Sepetin içinde Parça kumaşlar vardı. Ortalama 1.5-2 mt civarında parçası 3 TL ye satılıyordu.Kaliteli kumaş alıp kumaşları ziyan edebilirdim hepsi çöpe gidebilirdi anneminde ısrarıyla bu antika kumaşlardan 2 parça aldım
Kumaşlar öyle ahım şahım şeyler değil hoşta değiller aslında...1.Parça- Dikine beyaz çizgileri olan lacivert klasik etek yada pantolon dikilebilecek türden dandik bir kumaştı.
Aldığım 2.Parça Gri dikine çizgili döşemelik kumaşı andıran kaygan kaba bir kumaştı.Kumaş türleri hakkında teknik bilgim yok. 1-2 tanesi dışında isimlerini bile bilmem. Kızkardeşim Tekstil Inspectoru onun bu konuda engin bilgisi var ama ben ondan faydalanamadım maalesef...Neyse zamanla gelişir inşallah kumaş türleri hakkındaki bilgim...
Kumaşları ne mi yaptım? Bu aralar yoğun zamanlar geçiyorum Babaannemin hastane işleri ile ilgilendim ve iş görüşmelerine gittim. O sebeple kumaşlara el atamamıştım ta ki p.tesi gününe kadar.
Düşündüm taşındım klasik lacivert çizgili kumaştan klasik etekten başka bir şey olmazdı. Adil Işıktan yıllarrrrrrrr önce aldığım bir kalem eteğim vardı onun kalıbını kullanarak kumaşı biçtim ve diktim. İlk etek deneyimim için hiçte fena olmadı ama tabiki dikkatli bakan gözler hataları hemen farkedeceklerdir.Gizli fermuarlı astarlı bir etek çıktı sonuçta. Fotograf makinem olmadığından telefonla bir kaç kare resim çektim.Hani nerde resimler diye sorabilirsiniz. Yakında!!!

2 yorum:

  1. hoş-geldin-aramıza:)takipteyim...sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hoşbulduk.Teşekkür ederim.Aranızda olmaktan çok mutluyum.

    YanıtlaSil