26 Şubat 2014 Çarşamba

Biri bana dur desin :)

Bakırköy Cumartesi pazarından aldığım kumaşlar bitmek bilmedi.Dikiyorum dikiyorum stokları eritemiyorum.
Anneme evde giysin diye şöyle salaş,yandan yırtmaçlı esnek kumaştan bir bluz diktim.Kesim, dikim aşamalarını resimlemeyi atlamışım :) Yakaya düz biye kestim,çok başarılı olmadı tabi bir dahakine verev kesmeyi deneyeceğim.



Kendinden gül kabartmaları olan bir kumaş daha vardı.Onunla da kendime kısa kollu,dar kesim pilesiz bir elbise diktim.




Son olarak ta boyumdan büyük bir işe kalkıştım.Babam için erkek gömleği dikme girişiminde bulundum. Benim neyime gömlek dikmek.Cesarete bak :) .Erkek gömleğinde ne kadar ayrıntı ve işçilik varmış.Daral geldi dikerken. 


Gövdeyi kollarla birleştirdim.Manşetlerini yaptım,ceplerini diktim,Kollarına yırtmaç yaptım ancak yaka parçasını kestim ama şuan nerede olduğunu bilmiyorum anlayacağınız gömlek yakasız kaldı :) Eğer bulursam onu da tamamlamayı düşünüyorum.
Şimdilik benden bu kadar.Sevgiyle kalın.

10 yorum:

  1. oh oh maaşallah birazda bana yolla şu çalışkan halinden bende bu aralar hiiiç heves yok zorla dikiyorum dikilecekleri,sipariş olmasalar elimi sürmem
    hepsi çok güzel olmuş canım güllü elbisende favorim :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendindik.com sahibesi İrem Hanım dikiş aşkı aşılama konusunda çok başarılı.Onun diktiklerine bakıp bakıp feyz alıyorum. Öğrendiklerimi,dikebildiklerimi size de borçluyum Esma hanımcım.Takıldığım yerde sizlerin paylaştığı bilgilere bakıyorum çok faydalı oluyor.Allah sizden razı olsun.
      Bazen çok uyuşuk oluyorum bazen çalışkan dalgalanmalar bende de mevcut :) Diktiklerimi görenler daha da heveslendiriyorlar beni eksik olmasınlar. Keyifli bir hobim oldu artık :) Güllü elbiseyi bende çok sevdim.Severek giyeceğim sanırım.Teşekkürler.

      Sil
  2. ne mutlu size ki dikebiliyorsunuz,ben de dikebilmeyi çok isterdim,kıymetini bilin becerinizin valla,ayrıca bluz çok şık olmuş,ellerinize sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Minik ben dikiyorsam herkes diker. Annem dikiş dikerken gel bak öğren derdi aman anne napıcam dikiş dikip terzi mi olacağım derdim.Şimdi dikiş gönüllüsü oldum :) Denemelisiniz bence sizin neyiniz eksik.Teşekkür ederim ayrıca.

      Sil
  3. Hamaratlığınız üzerinizdeymiş maşallah allah bozmasın. Elbiseye bayıldım kurtarıcı bir parça olmuş :)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte arada bi tutuyor :) Amin. Günü kurtaracak bir elbise oldu bence de.Teşekkür ederim Sevgili Aycan.

      Sil
  4. Bende de durum aynı... Ama ben daha fotoğraflayamadım bile!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sabırsızlıkla bekliyorum eserlerini sevgili İrem Hanımcım. Siz bir hal çaresini bulursunuz mutlaka.

      Sil