16 Şubat 2014 Pazar

Dikiş Hobim geçici heves olmaktan çıktı sanırım...

Hobilerim, ilgi alanlarım ailemin dilindedir.Geçici heveslerim olduğundan dert yanarlar her daim. Bir ara keman sevdam vardı gerçi hala var vazgeçmedim kendisinden ama ara verdim.Dikiş hobimde ağızlarına sakız olmasın diye acayip efor sarfediyorum :)
Bakırköy Cumartesi pazarından aldığım kumaşları daha önce yayınlamıştım. Kumaşlara ancak sıra geldi.
Çiçekli allı güllü yünlü kalın bir kumaş vardı içlerinde.Pijama takımı çıkar demiştim ama yanılmışım sadece alt çıktı kumaştan sanırım yeterince büyük değilmiş kumaş.

Her zaman ki gibi kullandığım eşofman takımlarından birini kalıp olarak kullandım.Beline kemer yapıp içinden kalın lastik geçirdim.


Yine Pazardan almış olduğum kumaşların arasında kardeşimden öğrendiğim kadarıyla Ribana kumaş deniyormuş bu türe.Bana kalsa kalın penye derdim :) Onunla da aynı şekilde pijama diktim. 



Aynı yöntemle kestim diktim.Bele pervaz, içinden kalın lastik, tamamdır :)


Son olarak ta daha önce kırmızı mı bordo mu karar veremediğim toplamda 2 mt olan kumaştan son bir parça kalmıştı.Onunla da küçük kızlar için mini etek olur demiştim.Kız yeğenim olmadığından bende kendim için diktim mini eteği :) Beline kalın lastik geçirdim makinede diktim.Altına da fisto geçirdim kemerle uyumlu olsun diye.

Bir başka postta görüşmek üzere.Sevgiler.Allaha emanet olun.

4 yorum:

  1. Hepsi çok güzel olmuş ama ben en çok mini eteği beğendim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim benim favorim de mini etek :)

      Sil
  2. mini etek çok güzel gözüküyor...emeğine sağlık lacivert eşofmanda hazır gibi gözüküyor aynı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Ah ne olduysa o lacivert eşofmandan sonra oldu.Annemin makinesini kullanıyorum.Dikişi kaydırmıyor artık çekiştire çekiştire dikmek zorunda kaldım.İç dikişleri eğer farkettiyseniz kıvır kıvır oldu :) Annem duymasın bozulda galiba makinesi :) Makineden de anlam ki.Pfaff Bindallı.Bu makine tedavülden kalkalı çok oldu.Firma üretmiyor bile .Servis bakar mı acep.

      Sil