25 Ocak 2014 Cumartesi

2.Dikiş Denemem....Döşemelik Kumaştan Elbise :)

Selam,
İlk postumda parçası 3 TL ye Bursa Kumaştan 2 parça kumaş aldığımdan sözetmiştim.
İlki ile lacivert klasik kısa etek dikmiştim. Aldığım 2.parça ise bildiğiniz sandalye,koltuk kaplamak için kullanılan parlak bir kumaştı.Kumaşı evirdim çevirdim, kolsuz bir elbise çıkarabileceğimi düşündüm ve işe koyuldum.
Yine kalıp olarak daha önce aldığım bir elbiseyi kullandım :) Kaygan kumaşı dikerken çok zorlandım. Elbise dikişleri bittiğinde çok sade geldi gözüme bende fisto geçtim etek,kol ve yaka kenarlarına. Fermuar için dışarı çıkmaya üşenince evde bulduğum bir fermuarı da yan zip olarak kullandım renk sırıttı tabi biraz.Göz zevkinizi bozduğum için özür dilerim :) Ütülemeden geçirdim üstüme bi de utanmadan.
2.Dikiş denemem işte karşınızda.Sustum resimlerim konuşsun.
Fotografları çekme konusunda verdiği destek için abimin 7 yaşındaki küçük sıpası Berk Miraç'a teşekkürlerimi sunuyorum. Bay becerikli ünvanını hakediyor yercücesi.
Sevgiler...






10 yorum:

  1. bende de var bir kaç parça döşemelik,
    olurmu diye düşünürdüm herhalde,cevabı siz vermiş oldunuz,demek oluomuş :)
    kumaşları çekyat altından çıkarsam iyi olur :))
    güle güle kullan canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden olmasın!Yapınca herşey olur :) Henüz benim dikebildiklerim dışarıda giyilebilir durumda değiller.Daha çok çalışmam lazım çok.Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Döşemelikten trençkot yapmıştım ben de, hiç belli olmuyor :))
    Elbise güzel olmuş güle güle giy

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Süper fikirmiş.Kumaş güzel olsun yeter ki. Kim nereden bilecek döşemelik kumaş olduğunu :) Teşekkür ederim ama benim daha çok fırın ekmek yemem lazım diktiklerimin birşeye benzeyebilmesi için :)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş özellikle de fistoları koyunca havası değişmiş güzel günlerde giy :))

    YanıtlaSil
  4. Neden olmasın, gayet hoş olmuş bence, sürekli ondan şu olur mu bu olur mu diye düşünmeden dikilmesinden ve tecrübe edilmesinden çok hoşlanıyorum ben de ;) ve kısaca gayet güzel olmuş;) güzel günlerde giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ki sadece dikiş denemesi :) Kumaşları da böylece tanıma fırsatına sahip oluyorum.İnatçı kumaş ,kolay dikilen kumaş şeklinde katagorilere bile ayırabiliyorum artık.O kadar geliştirdim yani bu işi :) Teşekkür ederim ayrıca.

      Sil
  5. Merhaba,
    Blogunuzu begendim ve sizi takibime aldım :)
    Bende bloguma beklerim...http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Ziyaretinize sevindim.Bende takipteyim :)

      Sil