11 Ocak 2014 Cumartesi

Kumaş Alışverişindeydim...

Bugün Yüzme Havuzundaydım.Yüzmeden sonra ne zamandır aklımda olan Kumaş alışverişimi gerçekleştirmek istedim. Bursa kumaş pazarındaki kumaşlar çok kaliteli ve bir o kadar da pahallı. Benim gibi acemi , dikiş meraklıları için gereksiz lüks.Dikiş sonunda ortaya çıkacak eserinde bir garantisi yok tabi. Caaanım kumaşların çöpe gitme ihtimali de var :) Bende bu sebeple Blogger arkadaşlarımın yazdıklarından etkilenerek kendimi Bakırköy Cumartesi Pazarında buldum. Daha önce 1-2 kez gitmişliğim vardı bu pazara ama kumaşçılar hiç dikkatimi çekmemişti.İstemediğiniz kadar Parça ve metrelik kumaşlar var pazarda.
4 parça 1 TL den tutun da parçası 3 TL ye 5 TL ye parça da bulabiliyorsunuz.
Ortalama 1.5-2 mt. civarındaki parçaların toplamına 20 TL harcayarak bir sürü kumaş aldım. Kalın kumaşta var içlerinde şifon da. Tekstil konusunda bilgim olmadığı için isimlerini ancak bu şekilde ifade edebiliyorum :)
Benim en çok hoşuma giden kumaşlar üzerinde insan gifürleri olan şifon kumaş ile üzerinde baklava desenleri olan gri siyah renkteki pamuklu kumaş oldu. Kırmızı koca çiçekli kumaş yünlü tam pijamalık.Babaanneme pijama takımı dikmeyi düşünüyorum.Ben sevdim bu pazar işini.Bakırköy Cumartesi pazarını sizlere de tavsiye ediyorum.






9 yorum:

  1. Gerçekten çok hesaplı almışsınız hepsi gayet güzel bakalım neler çıkacak bunlardan:)

    YanıtlaSil
  2. Evet kısa günün karı diyelim :) Kumaş seçimi konusunda acemiyim el yordamı ile seçtim dokusunu beğendiklerimi aldım. Kumaştan anlayanlar çok daha şanslı tabi pazar alışverişinde. Bende merakla bekliyorum.Bakalım neler çıkacak.Elime yüzüme bulaştırmam inşallah :)

    YanıtlaSil
  3. Çok şanslısınız ben bulamıyorum parça kumaş ve tek seçenek Bursa kumaş pazarı. Pahalıda olsa alıyorum mecburen. Çok güzel şeyler almışsınız bakalım neler olacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz araştırmak gerekiyor galiba. Başka alternatif yoksa mecbur alınacak dikiş aşkı için değer ama :)

      Sil
  4. Kızlara bayıldım ama baklava desen / çizgili kumaş da gizli bir hazine gibi duruyor. Çok havalı bir elbise çıkar gibi geldi ondan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevklerimiz aynı İrem hanım bir kez daha kanıtlandı :) Usta ellerden neler çıkmaz ki de o kişi ben değilim :)

      Sil
  5. bu güzel kumaşlardan neler çıkıcak merak ediyorum kolay gelsin sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde yarım kalmış bir dikiş var onu tamamlayabilecek enerjiyi bulabilsem diğerlerine sıra gelecek ama malesef çok tembelim çok :)

      Sil