28 Mart 2014 Cuma

Kızlı Erkekli Bluzum

Merhaba,
Cumartesi pazarından aldığım son parça kumaş  karşısınızda.Kendisi aslında 2 mt.den fazlaydı ama kesim sırasında farkettim ki defosu var kırpa kırpa ancak bir bluzluk kumaş kaldı.Ah ah niyetim aslında elbise yapmaktı ama kısmet değilmiş bende kumaşı bu şekilde değerlendirdim. Bu demek oluyor ki pazardan parça kumaş alırken daha dikkatli oluyor gözümü dört açıyormuşum kendimi kaybetmiyormuşum :)
Kremli siyahlı bir kumaş olduğu için krem rengi biye geçtim kenarlara.Yaka sorunum hala devam ediyor. Gerçi incecik şifon kumaşla çalışmak çok zor. Kumaşa bahane bulup beceriksizliğimi kamufle edeyim dedim ama kanmadınız değil mi :) Şifon kumaşın dikişinde İngiliz midir Fransız mıdır menşe-i hala tartışılan yöntemi kullandım. Gayet güzel kullanışlı bir yöntemmiş sevdim tekrar kullanacağım mutlaka. Bi de şu yaka sorunumu çözsem olacak bu iş!
İşte görseller:



21 Mart 2014 Cuma

Kızgın kumlardan serin sulara özlemim...

Selam,
Havalar ısındı güneş kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladı son günlerde. Güneşi görmek ruhuma iyi geliyor, mutlu hissediyorum kendimi her zaman kinden daha fazla.
"Beni bu havalar mahvetti" diyeceğimiz günler yakın. Orhan Veli 'yi anmadan geçemeyeceğim.

BENİ BU HAVALAR MAHVETTİ

Beni bu güzel havalar mahvetti,
Böyle havada istifa ettim
Evkaftaki memuriyetimden.
Tütüne böyle havada alıştım,
Böyle havada aşık oldum;
Eve ekmekle tuz götürmeyi
Böyle havalarda unuttum;
Şiir yazma hastalığım
Hep böyle havalarda nüksetti;
Beni bu güzel havalar mahvetti.




Cemrelerin tamamı düşmemişken daha ben deniz hayali kurmaya başladım bile.Hafta sonları yüzme havuzuna gidiyorum ama denizin yerini tutmuyor tabi.Neyse karpuz kabuğu denize düşene kadar havuzda takılmaya devam :)
Cumartesi pazarından aldığım şifon kumaşlarla başım dertteydi ama ben onlarla geçinmeyi öğrendim sanırım.Gömlek dikişinde sanırım uygun iğne kullanmadığım için beni bir hayli çileden çıkartmıştı ama hata bendeymiş "kumaşın cinsine uygun iğne" taktiği  ile şifon kumaşlarla barıştım artık. Aztek desen mi desem sofra bezi deseni mi bilemedim.
Güneş dedim,deniz dedim,havuz dedim,kızgın kumlardan serin sulara dedim... anlaşıldığı üzere plaj için bir çalışma yaptım :)
Anvelop plaj elbisesi yaptım.Dikdörtgen bir kumaşın uçlarına askı yaptım üstünü altını kıvırdım hepsi bu.Şöyle doluyorsun al sana plaj elbisesi :)
Tatatataaaamm....işte çalışmam.












20 Mart 2014 Perşembe

Puantiyeli Gömlek

Merhaba,
Bakırköy Cumartesi pazarından aldığım kumaşların stoklarını eritme çabam tüm hızıyla devam ediyor.Aldığım kumaşlar arasında en son şifonlar kaldı zaten topu topu 3 tane.Hızımı alamayıp şifon kumaştan bir gömlek dikmeye çalıştım. İnanılmaz zor bir kumaşmış.Benim gibi acemiler bence bu tarz kumaşlardan uzak durmalı! Kesimi,dikişi,iğnesi bir sürü ayrıntıya dikkat edilmesi gerekiyormuş onu anladım. 
Genelde yayınlarımdan da anlaşılacağı gibi aynı tarz elbiselere odaklanmış olduğum görülecektir.Babama diktiğim gömleği saymazsam eğer kendime ilk kez bu tarz bir üst dikmiş oldum.İtiraf etmeliyim ki babam için diktiğim gömlek kalın kışlık kumaştı ve dikimi son derece kolaydı o kadar zorlamadı beni.
Kumaşın rengi lila mı mor mu anlayamadım üzerinde siyah puanlar var.Renge uygun dikiş ipliği bulabilmek için bayağı bir dolaşmam gerekti bende en yakın tonu aldım geldim.Kumaşa uygun düğmelerin seçiminde zorlanmadım.Siyah mı mor mu diye anlık kararsızlık yaşadım ama kumaş üzerinde mor daha hoş oldu sanki.
Gömlek hakkındaki şahsi kanaatim " pek olmadı" gibi daha çok dikmem lazım ki hatalarım sıfıra insin :) Dikiş sırasında ne ara ütü ne de son ütü hak getire :) Ütüsüz haliyle karşınızda.
Sizce nasıl ilk gömlek denemem?



13 Mart 2014 Perşembe

8 Mart'ın Önemi

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü gecikmeli de olsa kutlamak istedim.Aşkın,emeğin,şefkatin,güzelliğin,doğurganlığın timsali hemcinslerim günümüz kutlu olsun.Hayata anlam katmaya devam :)
8 Mart'ın anlam ve önemi benim için sadece bu değil tabi biricik Kızkardeşim Emine'nin de doğum günü aynı zamanda.Kendisine evdeki tadilattan dolayı gecikmeli bir doğum günü kutlaması yapmak durumunda kaldım. Ellerimle köstebek pasta yaptım ama fotografını çekmek hiç aklıma gelmedi :) Sadece pastayla kandıramam kızkardeşimi kendisine bir de elbise dikip hediye ettim.Güle güle giysin.


Gizli fermuar işini sanırım kıvırmaya başladım.Darısı yaka kısımlarının da başına.


Daha önce babama gömlek dikme maceramdan bahsetmiştim.Yaka parçasını kaybettiğimden sözetmiştim.Nihayet parçayı buldum.Ayaklı yakaya kumaşım yetmediği için hakim yakalı bir gömlek oldu.Hatalarla dolu gömleğin İşte görselleri...