28 Mart 2014 Cuma

Kızlı Erkekli Bluzum

Merhaba,
Cumartesi pazarından aldığım son parça kumaş  karşısınızda.Kendisi aslında 2 mt.den fazlaydı ama kesim sırasında farkettim ki defosu var kırpa kırpa ancak bir bluzluk kumaş kaldı.Ah ah niyetim aslında elbise yapmaktı ama kısmet değilmiş bende kumaşı bu şekilde değerlendirdim. Bu demek oluyor ki pazardan parça kumaş alırken daha dikkatli oluyor gözümü dört açıyormuşum kendimi kaybetmiyormuşum :)
Kremli siyahlı bir kumaş olduğu için krem rengi biye geçtim kenarlara.Yaka sorunum hala devam ediyor. Gerçi incecik şifon kumaşla çalışmak çok zor. Kumaşa bahane bulup beceriksizliğimi kamufle edeyim dedim ama kanmadınız değil mi :) Şifon kumaşın dikişinde İngiliz midir Fransız mıdır menşe-i hala tartışılan yöntemi kullandım. Gayet güzel kullanışlı bir yöntemmiş sevdim tekrar kullanacağım mutlaka. Bi de şu yaka sorunumu çözsem olacak bu iş!
İşte görseller:



7 yorum:

  1. Aaa neymiş o yöntem ilk defa duydum.Şifon dikmek de kesmek de gerçekten sıkıntılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursel Hanım buyrunuz:
      http://www.kendindik.com/2013/09/ogren-cekirge-ecdadi-belirsiz-fransiz.html
      :)))

      Sil
    2. Yorumları yeni gördüm.Allah razı olsun İrem Hanım benden önce davranıp cevaplamış.İrem hanımdan öğrendiğim bir yöntem bu. Dikiş konusundaki klavuzumun www.kendindik.com olduğunu her seferinde dile getiriyorum bu sefer atlamışım.İrem Hanımın gözünden kaçmamış :) Nişastalı suya basıp ıslak ıslak ütülediğim şifon kumaşın kesimi de dikişi de çok kolay oluyor. Dikişi de ecdadı belirsiz yöntemle yararsak yeme de yanında yat. Sonuç gayet başarılı oluyor tavsiye ederim.

      Sil
  2. Sevgili Cihan,

    Bluza da seçtiğin kumaşa da bayıldım! Bizim etkinlik kapsamında mıdır bu bluz? Yani o etkinlikteki kalıp modeline çok benziyor da ondan dedim. Eğer öyleyse bu hafta içinde güzel fotoğraflarınla birlikte bana gönderirsen sevinirim. Harika bir çeşitlilik olacak gibi geliyor şimdiden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sizin gibi bir üstaddan bu sözleri duymak benim için ayrı bir mutluluk.İrem hanım kumaşları pazardan aldığım ve post olarak yayınladığımda siz zaten bu kumaşa bayıldığınızı söylemiştiniz. Siz etkinliğe uygun bir parça olarak gördüyseniz "hayır değil" diyemem kombinleyip gönderirim resimlerimi.

      Sil
  3. Çok güzel bir bluz olmuş,bu fırsatla tanıştığımıza sevindim,ben de beklerim sevgiler.Takiptesiniz::))

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim.Kumaş ve desenleri harikaydı zaten ben sadece diktim özel bir çabaya gerek kalmadı.Bende memnun oldum.Sizde takiptesiniz.Gözüm üzerinizde :)

    YanıtlaSil